Sverigepremiär För Irländska Succéfilmen Calvary

Äntligen, måste man säga, är det svensk biopremiär för irländska succédramat “Calvary“. Redan för ett år sedan flggade Cinemaholics för Calvary som gjorde succé på Sundance filmfestival, där det jublades både bland publik och kritiker och den 27 februari 2015 dyker filmen upp på de svenska biograferna. I huvudrollen ser vi Irlands store skådespelare, trefaldigt Golden Globe nominerade Brendan Gleeson och med sig har han även Chris O’Dowd, Kelly Reilly och legendaren M. Emmet Walsh.

Ni kan läsa mer om Calvary, som även innehåller lite mörk humor, i inlägget Calvary – Irländsk Dramakomedi I Högklass.

I Calvary spelar Brendan Gleeson den katolske prästen fader James som en dag ställs inför svåra omständigheter orsakade av en anonym medlem av hans församling. Han måste nu stötta sina församlingsmedlemmar med deras olika problem samtidigt som ett olycksbådande hot närmar sig. Den plågade prästen tvingas nu möta sina egna demoner för att hitta svar.

Distributör: 20th Century Fox Movies.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *