Meryl Streep och Oscar

Meryl Streeps Oscarfacit så här långt ät minst sagt imponerande, 17 Oscarsnomineringar varav 2 vinster. Första nomeringen kom redan 1979 för rollen som Linda i “Deer Hunter“. Året därefter, 1980, vann hon med “Kramer Mot Kramer“. Den andra Oscarsvinsten kom 1983 för rollen som Sophie i “Sophies val“. Efter det har hon i genomsnitt varit nominerad vartannat år utan att vinna. Men nu är det dags igen. Meryl Streeps rolltolkning av förra premiärministern Margaret Thatcher i “Järnladyn“sägs vara så nära originalet man kan komma och däri ligger hennes styrka att helt och hänsynslöst gå in i rollen utan tvekan, oavsett om det är komedi, thriller eller drama. Tittar man på klippet nedan från en debatt i parlamentet och jämför med originalklipp så är det häppnadsväckande.

Hårdaste konkurrens tror jag hon får från Glenn Close för Albert Nobbs och Michelle Williams för My Week with Marilyn.
Powered by Preview Networks

Vad det gäller Golden Globe, galan som föregår Oscarsgalan, så är hon ännu värre. 25 nomineringar varav 8 vinster, den senaste nyligen för Järnladyn. Imponerande! Inte undra på Jim Carreys utspel i klippet nedan( tyvärr ett dåligt sådant) från en gala för Meryl Streep. “A Tribute to Meryl Streep”…

…De nominerade för bästa skådespelerska någonsin är, Meryl Streep, Meryl Streep, Meryl Streep och Meryl Streep. Och vinnare är…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *