Hyllade Skräckisen The Babadook Får Sverigepremiär

Det är ju tur att det finns regissörer som insett att det inte behöver skvätta blod för att en skräckfilm ska framkalla rysningar hos biopubliken.

Med kommande skräckthrillern “The Babadook” gör Australiensiska skådespelerskan Jennifer Kent sin långfilmsdebut som manusförfattare och regissör och lyckas med enkla grepp skapa en riktigt ruggig historia, som jobbar på det psykologiska planet.

The Babadook är en psykologisk skräckfilm om skelett i garderoben och monster under sängen. Regissören Jennifer Kent har i och med denna debut hyllats världen över som vår tids nya stjärnregissör i skräckgenren.

The Babadook har vunnit tre Austaliska Oscars (AACTA) för bästa film, bästa manus och bästa regi, samt bästa film vid Austin Fantastic Fest, UK Horror Awards, Gérardmer Filmfestival, Stitges Katalonien Filmfestival, och Torono After Dark Filmfestival.

The Babadook distribueras av Nonstop Entertainment och har svensk biopremiär fredag 13 februari 2015 och släpps som digital hyrfilm (Video on demand) genom SF Anytime den 30 mars

The Babadook handlar om en ensamstående mamma, som plågas av minnet av sin makes våldsamma död, och hennes son, vars älskade barnbilderbok med popupbilder får oanade konsekvenser. En av figurerna i berättelsen, monstret The Babadook, ter sig mer och mer verklig för varje genomläsning och snart sitter familjen fast i ett riktigt terrorgrepp. Mamman tvingas tampas med pojkens rädsla för att ett monster lurar i huset Och det dröjer inte länge förrän hon själv upptäcker en ondskefull närvaro…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *