Blu-ray Rea – Den där Mary

För tillfället är det blu-ray rea på webben och alla de stora aktörerna har kalaserbjudande på film, allt från 39 kronor och uppåt. Så vill man utöka filmsamlingen så är det läge nu. Jag fastnar för “Den Där Mary“, komediklassikern av bröderna Farrelly, grabbarna bakom filmer som “Dum och Dummare” och “Kingpin”. Den där Mary kan tyckas uttjatad och många kan handlingen utantill, men jag nyper filmen för 39 kronor utan att tveka, och varför inte, “There’s Something About Mary” har ju flera klassiska scener som tål att ses om.

Ben Stiller och Cameron Diaz har huvudrollerna i en tid då deras karriärer var förhållandevis i sin linda, Cameron Diaz t.ex var bara 26 år när filmen spelades in. Ben Stiller spelar, som bekant, Ted som är en helt vanlig förlorare som tror att han kan få ordning på sitt liv bara han finner alla killars drömtjej, sin gamla skolkärlek Mary, spelad av Cameron Diaz). Ted beslutar att anlita privatdetekektiven Pat Healy(Matt Dillon), vilket får oanade följder. Pat hittar visserligen Mary men faller själv pladask för henne och beslutar sig för att ljuga för Ted. När Ted upptäcker sanningen utbryter ett hysteriskt krig om Marys kärlek där alla medel är tillåtna. Så här såg det ut när det begav sig 1998…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *