Mr. Selfridge Featurette – Costume Design

Ev av de brittiska perioddrama serierna som SVT säkrat framtiden för i svensk tv är populära “Mr Selfridge“. Produktionsbolaget är detsamma som för Downton Abbey och här har ITV två flaggskepp som går riktigt bra. Faktum är att Mr.Selfridge börjar flåsa ‘abbey’ i nacken gällande popularitet. Det är många faktorer som gör en TV serie inom denna genre bra, en del är kostymerna och där läggs det ned mycket arbete och en omfattande research. I featuretten berättar ensemblen och seriens kostymdesigner James Keast om arbetet.

I UK får Mr Selfridge säsong 3 premiär den 29 mars, vi i Sverige får tålmodigt vänta på besked från SVT. Det flaggas för att säsong 3 är den bästa hitills, späckad med rama, oväntade vändningar och en del nya ansikten. Titta gärna på trailern till säsong 3 så länge.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *