Oscarsnomineringarna 2015

Oscarsgalan blir mer och mer urvattnad för varje år och bjuder sällan på några överraskningar, men är man intresserad av flärd så får man sitt lystmäte stillat. Nomineringarna till 2015 års gala, den 87:e i ordningen släpptes tidigare i dag och ni hittar hela listan här. Det blev i stort som jag förmodade, förutom att Jennifer Aniston och Jessica Chastain inte fick någon nominering. Sticker ut gör “Birdman” med 9 Oscarsnomineringar, “The Grand Budapest Hotel” som också får 9 nomineringar, “The Imitation Game” med 8 nomineringar, “American Sniper” med 6 nomineringar, “Boyhood” också med 6 nomineringar och Stephen Hawkingsfilmen “The Theory of Everything” som får 5 nomineringar. (Inlägg om filmerna hittar ni om ni klickar på respektive films länk)

De individuella skådespelarklasserna ser knallhårda ut och är svåra att sia om. Men jag har mina favoriter i Michael Keaton(Bästa Manliga huvudroll), Julianne Moore(Bästa Kvinnliga Huvudroll), Robert Duvall( Bästa Manliga Biroll) och Laura Dern(Bästa Kvinnliga Biroll). Den 22 februari får vi se hur det går.

Avslutningsvis kan vi ta en titt på nomineringarna till bästa utländska film, som går till “Ida“(Polen), “Tangerines“(Estland), “Wild Tales“(Argentina), “Timbuktu“(Mauritanien) och ryska “Leviathan” som jag tänkte vi kunde titta lite närmare på…

Leviathan handlar om Nikola som bor vid en rysk kuststad och tvingas slåss mot stadens korrupta borgmästare, när han får höra att hans hus kommer att rivas. För att få hjälp och sätta kraft bakom orden ber han sin gamle arme’ vän om hjälp, men hans ankomst ger bara ytterligare olycka för Kolya och hans familj. Sverigepremiär är det den 13 mars 2015…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *