The Atticus Institute – Skräckis Med Verklighetsbakgrund

Från producenterna av The Conjuring och Annabelle kommer en ny skräckis, “The Atticus Institute” som centrerar kring 1970-erans experiment på människor som tycktes ha ESP, klärvoajans och besitta telekinetiska förmågor. Med relativt enkla filmtekniska knep, som i The Blair Witch Project och The Paranormal Activity filmerna, skrämmer helt enkelt filmmakarna ‘skiten ur’ publiken, vilket många redan fått erfara på diverse filmfestivaler. Ja, ni kan ju se själv i trailern nedan.

Den här skräckisen bygger delvis på riktiga händelser…”Dr Henry West grundade The Atticus institute i början av 1970-talet för att testa individer som hade övernaturliga förmågor. Trots att man tidigare bevittnat flera anmärkningsvärda fall kunde ingenting förbereda Dr West och hans kollegor på Judith Winstead. Hon överträffade varje fall de någonsin hade studerat och snart får det amerikanska försvarsdepartementet upp ögonen för hennes förmågor, och tar så småningom kontroll över forskningsanläggningen. Ju fler experiment som utförs på Judith, desto tydligare blir det att hennes förmågor var manifestationen av onda krafter inom henne, vilket fick regeringen att vidta åtgärder för att avväpna denna kraft. Men de upptäckte snart det finns krafter i denna värld som helt enkelt inte kan kontrolleras. Detaljerna i dessa oförklarliga händelser som inträffade på Atticus Institute hemlihetstämplades i nästan fyrtio år.

The Atticus Institute når en vidare publik den 20 januari 2015. För Sveriges del är jag osäker om filmen eventuellt går direkt till hemmabiomarknaden, skräckfans får hålla ögonen öppna, såväl som sinnet…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *