Grantchester – Ny Brittisk Dramaserie På SVT

De som vikt lördagskällarna åt brittiskt drama och Downton Abbey kan stilla sin längtan efter genren lördagen den 31 januari, då har nya brittiska dramaserien “Grantchester” premiär på SVT1 klockan 21.35. Första säsongen består av 6 episoder och under 2015 kommer säsong 2. Serien har höga 8,0/10 på IMDB och jag gillar vad jag ser av trailern nedan.

Handlingen är satt till 1950 och den riktiga byn Grantchester i Cambridgeshire, nära Cambridge. Dit kommer den anglikanska kyrkoherden Sidney Chambers för att verka i församlingen, det han dock inte räknat med är att många församlingsbor dör under misstänkta omständigheter. För att lösa fallen behöver prästen hjälp och det får han av grinige kriminalinspektören Geordie Keating. Här är synopsis för Gratchesters första avsnitt, följt av en promo från ITV och en trailer…

En präst och en polis löser tillsammans mordfall på den engelska landsbygden år 1953. Del 1 av 6. I byn Grantchester leder begravningen av en församlingsmedlem till att kyrkoherden Sidney Chambers blir involverad i en mordutredning. Sidney möter här kommissarie Geordie Keating för första gången, och det blir en konfrontation som så småningom ska leda till ett fruktbart samarbete.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *