Nytt Filmår Börjar Med Turn

Då var det nytt år och nya filmer och vi säger 2015. Det känns lite sciencefiction att säga de orden, ‘tjugohundrafemton’, åren går onekligen fort. Tittar jag ut genom fönstret känns det som om jag befann mig mitt i en scifirulle, det normala den här tiden på året för en norrlänning är minst en halv meter snö, nu är det svårt att avgöra om almanackan visar 1:a januri eller 1:a maj. En film som “The Road” känns nära till hands.

Nu tänker jag inte blir mer less än så utan äntligen sätta tänderna i krigsdrama serien “Turn“, vars första säsong med 10 avsnitt nu finns på HBO Nordic.

I huvudrollen ser vi Jamie Bell som år 2000 slog igenom rejält i sin första filmroll, “Billy Elliot“. I Turn är tiden 1778 och serien följer unge New York bonden Abe Woodhul(Jamie Bell) som tillsammans med några barndomskamrater bildar The Culper Ring, en osannolik grupp av spioner som drivs av kampen för Amerikas självständighet.

Turn är inspelad i Richmond, Virginia och är producerad av TV bolaget AMC, som också gett oss Hell On Wheels och Mad Men. Säsong 2 med 10 nya avsnitt kommer under 2015. Här är en kort trailer till säsong 1…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *