SFs Biotrailer Till Hobbit: Femhäraslaget

De redan invigda har väl sett alla klipp och trailers som tänkas kan, men jag lägger ut Sfs biotrailer till “Hobbit: Femhäraslaget” ändå. Jag är inte fantasygenrens största fan som springer benen av mig när det är dags för biopremiär, så här väntar jag till Blu-ray utgåvan dyker upp på marknaden.

Hobbit: Femhäraslaget, i regi av Oscarsbelönade Peter Jackson, är den storslagna avslutningen på Bilbo Baggers äventyr tillsammans med Thorin Ekensköld och de tretton dvärgarna. Erebors dvärgar har återkrävt sitt hemlands enorma rikedomar och ställs nu inför följderna av att ha släppt den skräckinjagande draken Smaug lös mot de försvarslösa männen, kvinnorna och barnen i Sjöstaden.

Då Thorin Ekensköld, konung under Berget, drabbas av draksjukan offrar han både vänskap och heder i sin jakt på den sägenomspunna Arkenstenen. Oförmögen att få Thorin att ta reson, tvingas Bilbo fatta ett desperat och farligt beslut, ovetande om att ännu större faror väntar – en gammal fiende har återvänt till Midgård. Sauron, Mörkrets herre, har sänt ut legioner av orcher som utan förvarning går till anfall mot Ensliga berget.

När mörkret tätnar omkring deras hårdnande konflikt tvingas dvärgarna, alverna och människorna att välja – ska de gå samman eller låta sig förintas? Plötsligt befinner sig Bilbo mitt i stridens hetta där han kämpar för sitt och sina vänners liv när fem väldiga härar går ut i krig.

Biopremiär är det om bara en månad, den 10 december 2014, SF Film distribuerar.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *