Angelina Jolie & Louis Zamperini

Unbroken” är den osannolika, men sanna historien om Louis ”Louie” Zamperini. Han var löparen som deltog i Olympiaden i Berlin 1936 och senare blev senare löjtnant i amerikanska flygvapnet. 1943, under en flygning över Stilla Havet blir hans plan nedskjutet. Zamperini och två besättningsmän överlevde, och tillbringar ofattbara 47 dagar i en flotte – bara för att därefter bli tillfångatagna av den japanska flottan och skickade till ett interneringsläger. Det första lägrets följs av flera och Zamperini och hans medfångar får, förutom slavarbete, utstå tortyr och andra fruktansvärda umbäranden. Läs mer och se trailers här.

Angelina Jolie har regisserat och producerat Unbroken. Filmen är baserad på Laura Hillenbrands bästsäljande bok, men Angelina Jolie var även vän (och granne) med Louis Zamperini och hade hans stöd vid produktionen av filmen. Tyvärr avled Zamperini, 97 år gammal, i juli i år. Angelina besökte honom och han fick då möjlighet att se delar av filmen i sjukhussängen, på en laptop.

Cinemaholics har fått bilder från filmen av UIP och i den efterföljande videon ser vi en exklusiv featurette där vi få veta mer om filmen och Louis Zamperini.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *