På Förekommen Anledning…

…plockar jag fram en klassiker till kvällens filmstund. Med 6 Oscarsnomineringar och med tät spännimg är “Das Boot“(Ubåten) från 1981 en av de mäktigaste krigsskildringarna någonsin. Det är hösten 1941 och 43 unga sjömän ombord på den tyska ubåten U-96 går ut i kriget mot England under befäl av en stridslysten 30-årig kapten. Under de kommande åren blir de blodtörstiga jägare, som utan förvarning kan utrota tusentals sjömän – men blir också ett skräckslaget byte, fångat i en kista av stål djupt ner under havets yta.

I Das Boot – Collector’s Edition blu-ray utgåvan från Universal Pictures kommer filmen verkligen till sin rätta och man bjuds på två och en halv timmes filmfest. Det kan ju vara ett trevligt avbrott från nyhetsbevakningen kring det som sker i Stockholms skärgård. Vilka som får Oscarsnomineringarna där är svårt att sia om. Kan det vara så att svenska försvaret får en för bästa manus? 🙂


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *