Briljant Michael Keaton I Mörka Dramakomedin Birdman

Michael Keatons karriär som skådespelare, kan man tycka, har gått på sparlåga i många år, men i kommande mörka dramakomedin “Birdman” slår han till ordentligt och det pratas om oscarsnomineringar för både honom och filmen. Michael Keaton spelar skådespelaren Riggan, vars absoluta höjdpunkt i karriären var hans roll som superhjälten “Birdman”. Nu har karriären fallerat och Riggan tvingas övervinna sitt stora ego och ta en roll i en pjäs på Broadway för att försöka återfå sin forna glans. Dagarna fram till premiären blir en resa där han försöker få snurr på karriären, återvinna sin ‘förlorade familj’ samt återvinna sin självkänsla.

Birdman har höjts till skyarna på filmfestivaler runt om i världen och den 9 januari 2015 får filmen Sverigepremiär. Ensemblen är tung med förutom keaton själv, namn som Zach Galifianakis, Edward Norton, Naomi Watts och Emma Stone. Med tanke på filmens tema är det lite roligt att Michael Keaton som peakade som Batman, nu får sin revansch…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *