Who Is Mary Bee Cuddy ?

I nya trailern till Tommy Lee Jones westernepos “The Homesman” ser vi honom själv sittandes på verandan någonstans i obygden och lägga ut texten om Mary Bee Cuddy: -‘is as fine a woman who’s ever walked. På något vis känns det som inledningen på hela filmen, där Tommy Lee Jones själv står för såväl manus och regi samt spelar huvudrollen som den skoningslöse George Briggs i detta westerndrama.

George räddas undan hängning i sista minuten av den modiga pionjären Mary Bee Cuddy (Hilary Swank) som ställer ett udda krav som tack för att hon skar av repet runt hans hals. Briggs måste hjälpa henne att ledsaga tre sinnessjuka kvinnor genom Nebraska till Iowa, där en pastorsfru (Meryl Streep) väntar på att ta emot deras vilsna själar.

Tillsammans ger sig den udda duon iväg för att möta en av de största utmaningarna de någonsin utsatts för, en fem veckor lång färd med tre galna kvinnor och en mängd faror längs vägen, ofta med livet som insats.

I inlägget Hilary Swank Får ALS I Dramat You’re Not You skrev jag tidigare att Hilary Swank nämns i Oscarsammanhang, dels för den filmen, men även för The Homesman, där hon spelar Mary Bee Cuddy. En del kallar filmen för en kvasi-feministisk berättelse som vänder på genrens väletablerade och typiska berättelsemall. Trailern visar att Hilary Swank som Mary Bee Cuddy är en tuff kvinna, robust och hård som sten. Personligen gläds jag varje gång det dyker upp en western med potential och läser ni inlägget med tillhörande första trailer, Tommy Lee Jones Westernfilm The Homesman, ser ni att skådespelarlistan imponerar.

Så kan det bli en Oscar för Hilary Swank eller för någon annan i The Homesman? Det får vi chans att avgöra när filmen får Sverigepremiär den 7 november 2014, Scanbox Entertainment distribuerar. Här vattnas det i munnen på en Westernälskare..


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *