Jake Gyllenhaal Nattugglar I Kriminaldramat Nightcrawler

Kriminaldramat ”Nightcrawler” har nyligen premiärvisats på Toronto filmfestival med gott betyg från både kritiker och publik. Vi i Sverige får vänta en bit in på nästa år på den här rullen som har Jake Gyllenhaal, Rene Russo och Bill Paxton i huvudrollerna. Rene Russo förresten, som hade sin storhetstid på 90-talet med filmer som ”Outbreak”, ”Ransom” och ”Dödligt Vapen 3” ser ut att vara igång med karriären igen efter en längre paus.

Nightcrawler är en pulshöjande thriller som utspelar sig i den baksida av Los Angeles som endast visar sig om natten. Jake Gyllenhaal spelar Lou Bloom, en målmedveten ung man som i sin desperata jakt på arbete fastnar för kriminaljournalistiken. När han hittar en grupp frilansande fotografer som filmar bilolyckor, eldsvådor, mord och annan förödelse, slår sig Lou in i den livsfarliga världen av ”nightcrawling” – där varje polissiren är en skänk från ovan och offer omvandlas till dollar och cent. Med hjälp av Rene Russo som Nina, en veteran i den blodiga sport som kallas Los Angeles tv-nyheter, blommar Lou ut. I den oupphörliga jakten på spektakulärt material, får han själv huvudrollen i nattens nyhetsrapportering.

Nightcrawler får Sverigepremiär den 15 mars 2015 och Noble Entertainment distribuerar. Här är trailern…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *