Hilary Swank Får ALS I Dramat You’re Not You

Att hälla isvatten över sig för att samla in pengar till forskningen om grymma sjukdomen ALS är inne för tillfället. Jag vet inte om en av världens bästa skådespelerskor, Hilary Swank antagit ‘The Ice Bucket Challenge’, kanske drar hon sitt strå till stacken genom att spela huvudrollen i dramat “You’re Not You“, som får biopremiär i december.

Hilary Swank spelar Konsertpianisten Kate som är i 30-års åldern när hon diagnostiseras för obotliga sjukdomen ALS. Hennes tidigare välordnade liv vänds nu upp och ned och hon och maken Evan (Josh Duhamel) måste nu hitta en vårdassistent som hjälper till på heltid. Impulsiva universitetsstudenten Bec(Emmy Rossum) svarar på annonsen trots att hon är totalt utan erfarenhet. Bec är symbolen för kaos, hon kan inte angagera sig i skolan, sina relationer eller sina planer för framtiden, men Kate ser något speciellt i Bec och anställer henne. Gradvis inspirerar Kate Bec att inte slänga bort sitt liv, medan Bec i sin tur bildligt och bokstavligt hjälper Kate ‘att finna sin röst’ och leva livet till fullo.

Med lika delar tårar och skratt utforskar You’re Not You hur dessa två främlingar förs samman av utmanande omständigheter och lyckas hitta det bästa hos varandra. Ska man dra någon parallell till liknande filmer, så ligger väl franska storfilmen “En Oväntad Vänskap“(Intouchables) närmast.

Hillary Swank som fyllde 40 år i somras är utan tvekan en av världens bästa skådespelerskor och har tidigare två Golden Globe och två Oscarsvinster för sina roller i “Boys Don’t Cry“(1999) och “Million Dollar Baby“(2004). Nu näms hennes namn i Oscarssammanhang igen, dels för You’re Not You, men även för kommande westernfilmen “Homesman“.

Här är trailern till årets drama(?), filmen som kommer skapa rejäla känslostrormar, You’re Not You…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *