Mr. Turner – Årets Stora Julfilm För Kostymdrama Fans

Den brittiske mästerregissören Mike Leigh, med sju tidigare Oscarsnomineringar i bagaget, håller i taktpinnen för vad som kan bli årets stora julfilm för fans av brittiskt kostymdrama. På juldagen den 25 december 2014 har biografiska dramat “Mr. Turner” Sverigepremiär och med hela 150 minuter i speltid är det en helaftonsfilm det bjuds på. I handlingens centrum står den brittiske målaren Joseph Mallord William Turner(1775-1851). Turner är mest känd för sina romantiska landskapsmålningar som sägs ha lagt grunden för impressionismen och hans konst är bland den högst värderade i världen. Mr. Turner var uttagen i huvudtävlan vid filmfestivalen i Cannes 2014 där den hyllades av en enad kritikerkår och Timothy Spall, som här gör en av sina bättre prestationer i karriären, belönades med priset för bästa manliga huvudroll. SF film distribuerar och i inlägget Mike Leighs Biografiska Drama Mr. Turner kan ni se filmens trailer och läsa lite mer.

Djupt påverkad av faderns död och älskad av en hushållerska som han tar för givet och utnyttjar sexuellt, inleder Turner en nära relation med en kvinnlig godsägare med vilken han så småningom flyttar ihop i Chelsea. Under denna tid reser han, målar, frotterar sig med landets aristokrati, besöker bordeller och är en populär om än anarkistisk ledamot av The Royal Academy of Arts. Han låter sig till och med spännas fast på masten till ett fartyg för att kunna måla en snöstorm och är både hyllad och avskydd av såväl allmänheten som av kungligheter“…

Stillbildsfoto: Simon Mein. Copyright: © 2014 Thin Man Films.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *