SVT Dokumentär Om Lauren Bacall På Play

För två veckor sedan avled filmstjärnan Lauren Bacall efter en stroke, bara en månad innan hon skulle fylla 90 år. Bacall tillhörde en av stjärnorna under vad som brukar kallas Hollywoods gyllene era och under tolv års tid var hon gift med Humprey Bogart. Ni kan läsa mer om henne i inlägget Filmikonen Lauren Bacall Är Död. Gillar ni filmhistoria kan ni med fördel se SVTs amerikanska dokumentär från 2013, Vi minns Lauren Bacall, som finns tillgänglig på play till den 20 september 2014. I programmet medverkar en rad brittiska filmkännare och det blir rikligt med klipp ur Lauren Bacalls långa karriär på Broadway och vita duken.

Lauren Bacalls filmer spänner över sju årtionden men enligt henne själv trivdes hon bättre på teaterscenen. Sin största roll som teaterskådespelerska fick Bacall i pjäsen Applause, som hon vann en Tony Award för…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *