Vattenbrist i SciFidramat Young Ones

Det är väl bara en tidsfråga innan vi är där, vatten är svårt att hitta. I SciFi, actiondramat “Young Ones” befinner vi oss i en framtid där det är ett faktum, vatten är hårdvaluta och svårt att finna. Jordens resurser har minskat betydligt och vattenbristen får konsekvenser på så väl politisk macronivå som på micronivå och påverkar familjers liv och relationer till varandra.

Michael Shannon spelar Ernest Holm som lever på ett kargt och uttorkat område där han försöker få ihop tillvaron för sig och sina barn Jerome(Kodi Smit McPhee) och Mary (Elle Fanning). Han får försvara sin gård mot banditer samtidigt som han försöker hitta nya försörjningsvägar och hoppas på att kunna föryngra marken. Men Marys pojkvän Flem Lever (Nicholas Hoult) har större planer. Han vill ha Ernest mark för sig själv och han gör vad som helst för att uppnå sina mål.

Man kan säga att Young Ones är en futuristisk western och vill vi se hur det hela avlöper får vi vänta till den 17 oktober 2014 då filmen har biopremiär…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *