Take Shelter – Toppthriller På Tvåan’ I Kväll

Tänker ni tillbringa kvällen hemma framför tv:n i kväll fredag och gillar bra film, missa då inte spännande dramathrillern “Take Shelter” på kanal 2 klockan 21.45. Regissören Jeff Nichols lyckas med konststycket att leverera en film där spänningen byggs upp efter som och med en ton och stämning som är riktigt ruggig. I centrum står Curtis som har föraningar om en kommande katastrof.

Jag har Take Shelter som en av filmerna i menyn 21 katastrofer på film och jag lyfter ut hela inlägget med trailer igen…

Take Shelter” är en dramathriller från 2011 av Jeff Nichols, med ett apokalyptiskt tema och det är ju passande så här anno 2012, året då domedagsprofetiorna avlöser varandra. Skådespelarna Shea Whigham och Michael Shannon känner de som sett “Boardwalk Empire” väl till som ‘Eli’Thompson och Agent Nelson Van Alden. Jessica Chastain fick en välförtjänt oscarnominering för sin härliga roll som Celia Foote som inte passar in bland de högfärdiga hemmafruarna i “Niceville“. Hon är en nyfunnen favorit här på bloggen och i Take Shelter spelar hon Samantha, fru till Curtis.

“Curtis bor i Ohio med sin fru Samantha och sin döva sexåriga dotter. Han lever ett anspråkslöst liv som förman på ett byggföretag. Livet går sin gilla gång tills Curtis börjar uppleva föraningar om en tornado som kommer att förstöra allt i sin väg. Han håller oron för sig själv och börjar, besatt av tanken på att skydda sin familj, bygga ett skyddsrum. Frågan är om det verkligen är tornadon de behöver skydd från.”


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *