Filmikonen Lauren Bacall Är Död

Bara dagen efter Robin Williams tragiska död försvann nästa filmstjärna från jordelivet, fast här tog åldern ut sin rätt. Lauren Bacall dog i går tisdag 12 augusti 2014 efter att ha fått en massiv stroke, Bacall som skulle fylla 90 år den 16 september tillhörde en av stjärnorna under vad som brukar kallas Hollywoods gyllene era, perioden som varade i från slutet av 1920 talet till tidigt 60-tal. Folk sprang på bio som aldrig förr och på vita duken kunde man se Lauren Bacall som tuff brud i många filmnoir filmer.

I romantiska äventyret “To Have And Have Not“(Att Ha Och Inte Ha) från 1944 spelar hon mot legenden och en av den tidens största stjärnor, Humprey Bogart. Bogart blev betagen av sin unga motspelerska(19 år) och året efter var de gifta och äktenskapet varade ända till Bogarts död i cancer 1957. 1997 blev hon Oscarsnominerad för sin roll i “The Mirror Has Two Faces“(Kärlekens Båda Ansikten) där hon spelar mot Barbara Streisand och Jeff Bridges. År 2010 tilldelades hon en hedersOscar för sina insatser som skådespelerska. I denna lilla utmärkta video från CBS får vi en fin sammanfattning av hennes karriär


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *