These Foolish Things

Jag letade länge efter en svensktextad ugåva av den brittiska perioddrama filmen och romantiska dramakomedin “These Foolish Things“(2005), men icke sa nicke. Efter lite letande på webben hittade jag till slut, i varje fall, en DVD med engelsk text. Nu är jag ingen virtuos på det engelska språket, men engelsktextad film brukar funka rätt okej.

Jag är allmänt intresserad av historia och riktigt insnöad på brittiska filmer som rör sig inom samma tidsepok som Downton Abbey. These Foolish Things utspelar sig strax innan andra världskriget och med hotet om ett krig hängande över sig får vi följa en grupp av tre ambitiösa som kämpar för att etablera sig inom Londons teaterscen. Zoe Tapper spelar Diana Shaw, en skådespelerska som försöker följa i sin berömda mors fotspår, som den kämpande dramatikern Robin Gardner ser vi David Leon och Andrew Lincoln spelar regissören Cristopher Lovell, och alla tre träffas av en slump och blir indragna i ett känslomässigt triangeldrama, där fallgroparna inom teatervärlden är många.

These Foolish Things är en lite ‘småputtrig’ historia där vi känner igen många av skådepelarna från populära brittiska perioddramaserier. Zoe Tapper känner de som följer Mr Selfridge igen och Julia McKenzie är ju van att lösa mord på den egelska landsbygden i Miss Marple. Rutinerade Terence Stamp, som vi senast såg i “En Sång För Marion” spelar Baker och dessutom dyker även Angelica Huston och Lauren Bacall upp i roller.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *