Hallonbåtsflyktingen – Årets Svenska Romantiska Komedi

I svenska romantiska komedin ”Hallonbåtsflyktingen” möter vi Mikko Virtanen som hatar allt som är finskt. Han har sedan barnsben velat lämna den stora tystaden, risbastun, knivslagsmålen och ”kosken” för svenssonliv, Försäkringskassan, kylskåpskall fil och ABBA. På Finlandsfärjan stöter Mikko på den svenske psykologen Mikael, som har tröttnat på hela den svenska ”jävla lagomheten”. På däck träffar de två en livsavgörande överenskommelse; Mikko får överta Mikaels identitet och äntligen bli helyllesvensk. Nu ska han bara lära känna sin nya svenska familj.

Kan det här bli årets svenska romantiska komedi? Det får vi se den 10 oktober 2014 då filmen har Sverigepremiär, med Nordisk Film som distributör. I rollerna hittar vi bland annat Josephine Bornebusch, Frida Hallgren och Jonas Karlsson.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *