Mildred Pierce På SVT

Ni missar väl inte SVT:s reprisering av HBO serien “Mildred Perce“? Den finns även på play, om ni skulle vilja haka på nu. Serien består av 5 avsnitt och I rollerna ser vi Oscarsvinnarna Kate Winslet(Mildred Pearce) och Mellisa Leo(Lucy Gessler), samt Evan Rachel Wood(Veda Pierce) och Guy Pearce(Monty Beragon) mfl. Serien finns även på DVD/Blu-ray och jag har den i min samling och den är placerad i kategorin DVD/Blu-ray tipset med betyget, en mycket stark 4/5.. Distributör Warner Home Video

Efter att ha kastat ut sin otrogne man, försöker Mildred Pierce hitta ett arbete i depressionernas Kalifornien. För att kunna försörja sin familj får hon både svälja sin egen stolthet och uthärda den bortskämda dottern Vedas förakt när hon tvingas ta ett servitrisjobb på en krog. Hennes karriär tar fart när hon börjar sälja sina hemlagade pajer på restaurangen. Pajerna blir en succé och i sin strävan efter att skapa ett bättre liv beslutar sig Mildred för att öppna sin egna restaurang. Men all framgång skapar problem inom familjen, där den viljestarka, äldsta dottern Veda blir en dramatisk katalysator. Veda har många egna drömmar om framgång och social status och anser att hennes mamma bör stå tillbaka för dessa.

Serien Mildred Pierce vann två internationella Emmys 2011: för Bästa kvinnliga huvudroll och för Bästa rolltillsättning. Man har inte heller sparat på krutet för att skapa en tidsenlig känsla, kostym, interiör, exteriör allt sitter där.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *