Birdsong I Första Världskrigets Skugga

Det är i sommar 100 år sedan första världskriget bröt ut, den 28 juli är det exakta datumet, och det uppmärksammas överallt i världen, så även av SVT som sänder flera program under sommaren med tema Första Världskriget. Bland annat repriserar man den brittiska,episka miniserien, i två delar, “Birdsong” från 2012. Första avsnittet sänds måndag 21 juli 21.00.

Den här serien kommer att bjuda oss på en episk kärlekshistoria under det första världskriget. Den brittiske officieren Stephen Wraysford kämpar i de franska skyttegravarna nära staden Amiens, där han en gång träffade Isabelle som han mötte när han tog arbete hos Isabelles make, den våldsamme fabriksägaren René. En förbjuden passion uppstår och Isabelle blir Stephens livs kärlek.

Serien är baserad på Sebastian Faulks roman och i rollerna ser vi Eddie Redmayne, Clémence Poésy, Matthew Goode, Joseph Mawle m.fl.

Eddie Redmayne såg vi för övrigt senast som Colin i “My Week With Marilyn” och Clémence Poésy hittar vi igen i “In Bruges” som Chloe, tjejen som gör Ray (Colin Farrell) kärlekstörstig.

Birdsong finns även utgiven av Universal Pictures på DVD och har en speltid på totalt 145 minuter. Jag har sett utgåvan, som även har ett intressant extramaterial med featuretter om kriget och seriens kärlekshistoria. Serien är snyggt filmad med ett vackert foto och har en riktigt intressant handling och den hamnar här på Cinemaholics i kategorin DVD/Blu-ray tipset med betyget 4/5.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *