Frost Tävlingen Avslutad

Tävlingen om att vinna Frost på blu-ray är nu avslutad och vinnarna har medelats via mail. Jag tackar Disney för sammarbetet samt alla tävlande för visat intresse. Och vilket intresse det blev, det skapades högtryck som en sommardag, av alla som ville vinna Frost på blu-ray. Massor av trevliga mail blev det och helst skulle jag vilja ge en film till var och en av er.

Att Disney sitter inne med formulan för att skapa fantastisk animerad film, vet vi ju alla sedan tidigare och med Frost slogs alla möjliga rekord. Filmen är en av Disneys allra populäraste på många år och med cirka 1,2 miljader inspelade dollar var Frost framgångsrikast under 2013 och är den animerade film som numera toppar listan för mest inspelade pengar någonsin.

Så någonting är det ju uppenbarligen i Frost som tilltalar människor världen över. Personligen är det lite väl mycket musikal för min smak, men det kompenseras av filmens sköna karaktärer och en riktigt intressant handling och kanske är det faktumet att Frost bygger på H.C Andersens originalberättelse, Snödrottningen från 1845, som gör det hela till en filmfest. Dessutom är den väldigt snyggt animerad och med flera roliga inslag som tilltalar hela familjen, det finns något i Frost för både ung och gammal. Frost är som sagt en välgjord animerad film, och för att hitta inspiration reste teamet bakom ”Trassel” och ”Röjar Ralf”, till Norge där man blev rejält tagen av landets vackra natur med fjordar höga berg och djupa dalar.

Naturligtvis hör Frost hemma i en filmsamling, utan tvekan och Cinemaholics lägger in den i kategorin DVD/Blu-ray tipset med betyget en stark 4/5. Kvaliteten på blu-rayutgåvan är som vanligt när det gäller Disney, superb. Så här är det köpläge rakt av. Dock är väl inte extramaterialet tipp topp, utan mest ordinärt med bortklippta scener och musikvideos. Det uppvägs dock av den animerade och nya filmen “Get a horse” med Musse Pigg i huvudrollen och vi får en liten berättelse som börjar med hur animerade filmer skapades på 30-talet och slutas i modern tid, med allt vad det innebär av modern teknik etc. Har man läskunniga barn i familjen så väljer man det engelska ljudspåret med Kristen Bell och Josh Gad i täten, det svenska håller tyvärr inte måttet.

Har ni legat infrusen den senaste tiden och inte har den blekaste aning om vad Frost är för något, kommer här ett kortare synopsis:…” Snödrottningen Elsa lägger landet Arendelle(från norska Arendal) i iskyla och evig vinter och för att häva den iskalla förtrollningen ger sig hennes syster Anna tillsammans med den våghalsige bergsmannen Kristoffer i väg på en resa för att hitta snödrottningen och få slut på vintern. På vägen möter de extrem kyla och mystiska odjur, och får kämpa mot naturens element för att rädda sitt kungadöme.

Och varför klippte Disney bort den roligaste scenen från filmen?…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *