Fin Kritik För Franska Dramat Clouds Of Sils Maria

Oscarsvinnaren Juliette Binoche får väl anses vara det tunga namnet i franska dramat “Clouds of Sils Maria“, som nyligen visats på Cannes filmfestival och fått mycker bra kritik.

Filmen centrerar kring skådespelerskan Maria Enders som är på toppen av sin karriär när hon ombeds att återigen agera i pjäsen som en gång tidigare gjorde henne berömd. Då spelade hon rollen som Sigrid, en förförisk ung flicka som avväpnar och så småningom driver sin chef Helena till självmord. Nu vill man att hon kliva in i rollen som den äldre Helena.

Maria Enders beger sig till ett avlägset hotell i alperna, med sin assistent(Kristen Stewart) för att repetera pjäsen Sils Maria. En ung Hollywoodstjärna(Chloë Grace Moretz) med en förkärlek för skandaler har fått rollen som Sigrid, och i henne finner Maria en tvetydigt charmig kvinna som är en störande spegling av henne själv som ung.

Tre ‘tunga’ skådespelerskor i samma film sålunda och i ett drama som får anses som en hyllning till den gamla klassikern “Allt Om Eva” med Bette Davis, som ni för övrigt kan läsa om här i ett inlägg från 2013.
Regissör för Clouds Of Sils Maria är Olivier Assayas, som tidigare gjort suveräna Paris, je t’aime, och han har även skrivit manus. Här är trailern…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *