Matkrig I The hundred-Foot Journey

Inget ont om sommaren, den vill vi alla ska vara varm och skön, men det är nästan så att jag längtar till hösten, i varje fall filmmässigt. Läs här och se en kulinarisk trailer som andas feelgood…

Oprah Winfrey, Steven Spielberg och Dreamworks producerar “The Hundred-Foot Journey” och för regin svarar Lasse Hallström. Filmningarna av Richard C. Morais bästsäljande bok med samma namn är i full gång i sydvästra Frankrike och i ensemblen finns namn som Helen Mirren, Manish Dayal och indiske skådespelaren Om Puri.

I filmen flyttar en indisk familj till Frankrike och i den pittoreska byn Saint-Antonin-Noble-Val i södra Frankrike öppnar man en indisk restaurang, Maison Mumbai. Allt är frid och fröjd tills den berömda kocken Madam Mallory(Helen Mirren) på Le Saule Pleureur, en välkänd Guide Michelin restaurang tvärs över gatan får nys om det. När det visar sig att den unge indiske kocken besitter kulinariska kvaliteter som vida överstiger Madame Mallorys, så är matkriget i full gång.
Romanen är full excentriska karaktärer, vackra och levande miljöer, samt läckra måltider. Så det ska verkligen bli spännande att se vilken ton Lasse Hallström sätter på den här filmen med ett så intressant synopsis. Premiären för The Hundred-Foot Journey är planerad till augusti 2014.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *