Isdraken

ISDRAKEN är ett familjeäventyr där vi får följa Mik, 11, en storstadskille som är livrädd för hundar och kan höra valars sång. Uppryckt från livet i stan med pappa och allra käraste bror blir Mik tvingad att resa till bohemiska faster i en by i Norrland. Där hinner han lära sig fiska, få nya vänner och för första gången möta kärleken innan han plötsligt slussas vidare till en hundgalen fosterfamilj. Tillslut måste Mik fly tillsammans med sina vänner i norr på en flotte kallad Isdraken.
Biopremiär den 24 februari 2012
Distributör: Nordisk Film
Bilder: Lena Lathi

Så här säger regissören själv om visionen med filmen:

ISDRAKEN är en modern hjältesaga berättad helt och hållet ur vår huvudpersons perspektiv. Mik en 11-årig överlevare och hans resa för att hitta en plats i livet han kan kalla sitt hem.

Jag vill förnya genren genom att blanda den starka klassiska nordiska berättartraditionen med en lekfull, rörlig kamera och estetik hämtad från japanska animeringar, MTV och Youtube. För mig är det viktigt att spegla ett Sverige 2012 och den kulturella mångfald som finns i norr där t.ex. den thailändska kulturen har ett stort inflytande. Med modet att inte värja för svärtan – för i gengäld blir skratten desto sannare och vackrare!
Jag vill med den här historien skapa mod, hopp och en tro att man kan hitta hem. För barnen och för alla vuxna överlevare som fortsätter att kämpa.

Jag är övertygad om att ISDRAKEN kan bli en drabbande, visuell och humoristisk film som kan nå ut till människor över hela världen.

Martin Högdahl
Filmregissör
Powered by Preview Networks


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *