Brittiska Miniserien Quirke

Dags för en ny brittisk miniserie i tre delar, som ser intressant ut. När vi har “Quirke” i Sverige står ännu skrivit i stjärnorna, men förhoppningsvis inom en snar framtid. Serien är baserad på Benjamin Blacks böcker och i rollistan ser vi intressanta namn som Gabriel Byrne, Nick Dunning, Brian Gleeson och Michael Gambon.

Handlingen utspelar sig i 1950-talets Dublin och är kriminal-thriller betonad och med filmnoir stuk. Vi får följa chefspatologen Quirke som jobbar på Dublins bårhus. Han är en karismatisk enstöring vars jobb tar honom till oväntade platser när han försöker avslöja hemligheterna bakom människors plötsliga död. Den värld han skärskådar är full av mysterier, hemligheter, intriger och sexuella spänningar. Här är en promo från BBC One…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *