Grymma Och Atmosfäriska Dramat Skrivboken

Vill ni gå på bio och se något annat än superhjältar, sciencefiction och filmer från Hollywood så har ni chansen den 23 maj, när ungerska krigsdramat “Skrivboken“(A Nagy Füzet) går upp på de svenska biograferna. Skrivboken var en av nio filmer som hamnade på Oscarskommittens shortlist, som tilltänka Oscarskandidater, men sållades bort på sluttampen. Hur som helst så är det här en riktigt, riktigt bra film som förtjänar en stor publik. Filmen bygger på Agota Kristofs prisbelönta novell, som utspelar sig i ett krigshärjat Ungern under andra världskriget. Skrivboken har en speltid på 109 minuter och Njutafilms ger oss den här pärlan.

Vi bjuds på ett grymt och atmosfäriskt drama om syskonkärlek och överlevnadsstrategier: “Två trettonåriga tvillingbröder erfar en kortvarig lycka när fadern återvänder hem efter militärtjänsten. Men året är 1944 och föräldrarna blir mer och mer oroliga för deras barns säkerhet och skickar iväg dem till landsbygden där mormodern, som de aldrig träffat, bor. Av byns invånare kallas hon “häxan” och lever sannerligen upp till sin titel när hon tar över vårdnaden av tvillingparet. De fysiska och psykiska utmaningarna är många och tvillingarna tvingas stålsätta sig. Med hjälp av en anteckningsbok lär de sig dag för dag att anpassa sig till den hårda tillvaron, och lära sig leva under nya villkor: visa ingen rädsla!

Distributör: Njutafilms.
Biopremiär: 23 maj 2014


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *