Det Regnar Köttbullar 2 Bluray

Animerade familjekomedin Det Regnar Köttbullar fick fint mottagande och nominerades till en Golden Globe när den kom 2009. Många var det som fascinerades av berättelsen om unge uppfinnaren Flint Lockwood som uppfunnit en maskin som förvandlade vatten till mat. När Flint Lockwoods diatoniska supermuterande dynamiska födoreplikator, kort och gott förkortat FLDSMDFR, skjuts upp mot himlen börjar det så småningom att regna delikata ostburgare. Ju mer mat stadens glupska invånare beställer av Flint, dessto större blir maten som regnar ned och snart hotas hela världen. Ett nog så charmigt katastroftema kan man tycka och precis som i verkliga livet, mycket vill ha mer.

Kraven på uppföljaren Det regnar Köttbullar 2 var höga, men de kom något på skam, det kunde även jag konstatera när jag nyligen såg Universal-Sonys blurayutgåva. Nu har Flint flyttat från ön Swallow Falls och fått jobb i uppfinnarlegenden Chesters labb. Där lever han med sin pappa och flickvän Sam, men när det visar sig att Flints förra uppfinning fortsätter att producera levande mat får han och hans team uppdraget att åka tillbaka till Swallow Falls för att ställa allt till rätta.

Nu är det ju så att uppföljare sällan brukar trumfa första filmen och där’första köttbullen’var riktigt rolig och underhållande saknas här den rätta kvickheten. Nu är det mer thrillerbetonat med farliga ‘matdjur’ som ingen tidigare skådat och en skurkaktig uppfinnare som bär på en hemlig agenda. Lite spänning är väl aldrig fel, inte ens i en familjefilm, men här känns det bara konstigt och ogenomarbetat och charmen och glimten i ögat saknas. Vissa av karaktärerna sticker ut även i uppföljaren och stundtals är det roligt, men i det stora hela känns det mest fjantigt och larvigt.

Nu är ju målgruppen den vuxna biopubliken, så Kidsen tycker kanske annorlunda, men det här håller inte hela vägen. Det finns betydligt bättre animerad film ute på marknaden. Men det är klart många vill ju veta hur det går, det kan vara en anledning till att köpa filmen till hemmabion. Betyget blir 2/5. Vill man veta hur filmen gjordes så är extramaterialet digert. En musikvideo, kommentatorsspår och fyra kortfilmer med filmens karaktärer bjuds vi också på. Ljud och Bild är klanderfritt med DTS-HD Master Audio 5.1 och 1080p High Definition 2.40:1.

Mer köttbular och trailer här.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *