Cinemaholics Perioddrama-Seriefavoriter Del 6

Nästa serie ’till rakning’ är en riktig klassiker i nyinspelning. “Forsytesagan” baseras på Nobel-pristagaren John Galsworthys noveller och producerades för TV för första gången 1967 i 26 ‘svartvita’ avsnitt. Det är som det är med nyinspelningar, det brukar bli sisådär, men nya Forsytesagan håller verkligen måttet och är en högklassig TV produktion, som dessutom finns på DVD utgiven av SF.

Serien består av totalt 10 passionerade och kritikerrosade episoder och har, precis som Cranford, de bästa av skådespelare i ensemblen, med bland andra Damian Lewis i huvudrollen som Soames Forsyte.

Forsytesagan är en episk berättelse om tre generationer av familjen Forsyte i början av 1900-talets London. Familjens överlevnad är hotad av sin egen inre svartsjuka och passion från familjemedlemmarna. I grunden för detta ligger olyckliga och brutala förhållanden som tas ut i form av otrohet, våldtäkt och skilsmässor som leder till förändringar av samhällsklass och politiskt kaos.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *