Blåkulla Och Det Våras För Hitler

Det kan bli lite färre inlägg på bloggen en vecka framåt från nu. Men var lugn, jag har inte övergivit er, det är bara det att hon jag lever med har plockat fram kvasten och siktar på Blåkulla och det fanns plats kvar där bak, så jag hakar på resan. Ett inlägg per dag bör jag kunna få till i varje fall, som det här…

I inlägget Det våras från 2012 skrev jag om att Studio S Entertainment givit ut tre ”Det våras…” filmer med Mel Brooks i Nyrealease. Dessa sjuttiotals klassiker håller än i dag och här snackar vi sjuk humor när den är som sjukast. De tre filmerna är ”Det våras för stumfilmen”, ”Det våras för galningarna” och ”Det våras för Hamlet eller Att vara eller inte vara”. Nu är Studio S på gång igen med nästa Det Våras film, med release den 30 april 2014. Det är “Det Våras För Hitler“, från 1967 med Mel Brooks och ‘galningarna’ Zero Mostel och Gene Wilder i huvudrollerna. Mel Brooks vann här en Oscar för bästa originalmanus och Gene Wilder var Oscarsnominerad till priset som bästa skådespelare i en biroll.

“Zero Mostel och Gene Wilder spelar två Broadwaykillar på ruinens brant. Men så kommer de på en genial idé! De ska sätta upp den sämsta Broadwayshowen i mannaminne, så genomrutten att den läggs ner redan dagen efter premiären och de kan behålla pengarna för alla vinstandelar på 25 000 procent (!) de lurat på folk. Och vad skulle då inte vara mer idiotiskt perfekt än en musikal om självaste führern? Men vad händer om den förmodade praktfloppen faktiskt blir en dundersuccé..?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *