Pettson Och Findus På Nya Äventyr I Ny långfilm

Många unga blivande bok och filmfantaster har vuxit upp med Sven Nordqvist berättelser om den påhittige gubben Pettson som lever tillsammans med sin katt Findus och några höns. Den första boken kom 1984 och i år där det följaktligen trettioårsjubileum för den dynamiska duon. Flera filmatiseringar och pjäser har gjorts av böckerna, bland annat 1993 års julkalender, “Tomtemaskinen“.
Den 1 augusti 2014 får en ny långfilm, som blandar vanlig spelfilm med animerat, premiär. “Pettson & Findus: Roligheter” är en tyskproducerad familjefilm med tyska skådespelare, där de svenska rösterna görs av bland andra Ima Nilsson (Findus), Claes Månsson (Pettson). Här är synopsis samt trailern till det kommande äventyret…

Pettson bor i ett litet rött hus och tillbringar dagarna med att hugga ved, uppfinna saker och ting, fiska och mata sina kycklingar. Egentligen har han allt han behöver. Men ibland kan Pettson ändå känna sig lite ensam. Därför blir lyckan stor när hans snälla granne Beda hälsar på med en present — en liten katt, som får namnet Findus. Ännu roligare blir det när Findus börjar tala och en stor vänskap tar sin början.

Samtidigt har grannen Gustavsson problem med sin tupp, som bara gal och gal. För att rädda tuppen från att hamna i grytan, rycker Beda ut och ber Pettson ta hand om den, vilket han gladeligen gör. I hönshuset blir det stor uppståndelse och alla är glada över nytillskottet på gården. Alla utom Findus, som är rädd att förlora sin bäste och ende vän. Nu är goda råd dyra, vad ska han hitta på för att Pettson inte ska glömma bort honom?

Distributör: SF Film


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *