Scarlett Johansson Är Skoningslös Som Lucy

Det är ju som det är med svenskättlingen Scarlett Johansson, lite tycker jag hon har fastnat i ett fack. Det är för mycket action och SciFi filmer för min smak, lite slöseri med talang kan man tycka. Intressantast tycker jag karriären var för 5-10 år sedan i filmer som Lost in Translation(2003), Girl with a Pearl Earring (2003), Match Point (2005), Scoop(2006) och Vicky Cristina Barcelona(2008), flera av dem dessutom i Woody Allens regi. Jag tycker även hon skötte sig med den äran som Janet Leigh i Hitchcock.

Men som sagt, det ser ut att vara mest inkomstbringande actionrullar som gäller för Scarlett och jag är aningen färgad av det faktum att renodlad action är en genre som intresserar mig allt mindre. Talang finns det dock med råge hos henne, men en Oscarsnominering får vi vänta på, den kommer först den dagen hon är med i en film som fokuserar på ‘riktiga’ människor och deras livsvillkor.

Under tiden får vi nöja oss med bland annat kommande SciFi-actionfilmen “Lucy“, med premiär i september 2014 och i regi av Luc Besson. Och Luc Besson förresten, om jag ska gnälla ytterligare, lever inte han rejält på gamla meriter? Lucy, med Scarlett Johansson i huvudrollen, handlar i varje fall om en framtida värld som drivs av maffian, gatugäng, narkomaner och korrupta poliser. Mitt i den verkligheten lever Lucy i Taipei, Taiwan, där hon tvingas att arbeta som en drogmula åt maffian. Ett ‘drogpaket’ opereras in i hennes kropp men Läkemedlet läcker av misstag in i hennes vitala system och ökar hennes hjärnas kapacitet rejält. Hon kan nu absorbera kunskap omedelbart, flytta objekt med sitt sinne och känner inte längre smärta eller andra obehag.

En riktig superhjälte alltså. Håll i hatten, för nu åker vi en actionstinn trailer. Själv hoppas jag att det kommer bättre tider för Scarlett 🙂

Foto: Bilden på Scarlett har jag fått av Image.net och är från premiären av Avengers.
Fotocredit: Alberto E. Rodriguez/WireImage.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *