Franska Komedin Kom Ut Ur Garderoben

Oscarsnominerade Francis Veber har skrit manus till en riktig rolig komdi från 2001. Filmen heter “Kom Ut Ur garderoben“(Le placard) och Veber ger även regi till bland andra Daniel Auteuil och Gérard Depardieu som lyser i sina roller. kom Ut Ur Garderoben, eller som den amerikanska titeln lyder: The Closet driver hejvilt med könsrollerna och männsikors fördomar och bitvis är den hysteriskt rolig. Gillar ni fransk komedi bör ni se den. Betyget är 4/5. Här är synopsis och trailer:

Den timide och färglöse François Pignon(Daniel Auteuil), som arbetar som revisor på en kondomfabrik, är på väg att få sparken när hans vän får en idé ? han sprider ett rykte om att François är homosexuell. Problemet är att François är helt straight, och tillbringar hela kvällarna med att ynkligt tråna efter sin vackra exhustru som dumpade honom. Dessutom är han avskydd av såväl sin son som sina arbetskollegor. Ryktet får dock fabriksledningen att backa av rädsla för att stämmas för sexuell diskriminering. Men samtidigt förvandlas han i sin chefs ögon över en natt från pålitlig till en tillgång, och hans kvinnliga kollegor lägger paradoxalt nog för första gången märke till honom. Tillvaron i François liv ? och alla andra i hans närhet ? vänds snart helt upp och ned.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *