A Touch Of Sin

Det är inte bara i Hollywoodfabriken det skapas film och ett bra exempel på det är kommande kinesiska dramat “A Touch Of Sin“(Tian zhu ding) som jag tänkte vi kunde ägna några minuter åt. Folkets Bio distribuerar och filmen får Sverigepremiär den 16 april 2014 och speltiden är hela 129 minuter. Jia Zhangke har både skrivit manus och regisserar. Här måste erkännas direkt att jag har dålig koll på skådespelarna, förutom Jiang Wu, som jag sett i actionrullen “Dragon“.

A Touch Of Sin blev vinnare av priset för bästa manus i Cannes 2013 samt Black Pearl-priset för bästa spelfilm vid Abu Dhabi Film Festival 2013. Filmen reflekterar över dagens Kina, ett samhälle där skenande ekonomisk utveckling fört med sig en epidemi av våld. Vi får följa Fyra personer, från fyra olika provinser – En rasande gruvarbetare går till handling mot sina korrumperade byledare. En rotlös migrantarbetare upptäcker vilka oändliga möjligheter ett skjutvapen kan erbjuda. En söt bastu-receptionist får nog när en förmögen kund förgriper sig på henne. En ung fabriksarbetare går från jobb till jobb i hopp om ett bättre liv.
Powered by Preview Networks


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *