Danska Succéserien Badehotellet

I kväll är det seriestart för danska dramaserien “Badehotellet“, som blivit en stor succé i Danmark med över 1,5 miljoner tittare i snitt. 1920-talet är rejält populärt för tillfället och här hoppar man på trenden med serier som Downton Abbey och Mr Selfridge. I Badehotellet får vi bland annat följa den unga Fia som kommer för att arbeta som kökspiga på Andersens Badhotell 1928. Serien är producerad av danska TV2.

Personligen är jag allergisk mot allt vad reklam heter i film och TV serier och att få den här danska pärlan avbruten var tionde minut känns inte bra. Det fina i kråksången är att serien är på gång inom en snar framtid på både DVD och Bluray. Jag tänker i varje fall slänga ett öga på första avsnittet som börjar 20.00. Här är synopsis från TV4 och en trailer…

Andersens badhotell slår upp dörrarna för säsongen sommaren 1928. Värdparet Julius och Molly Andersen tar emot stamgästerna från Köpenhamn som kommer lastade med bagage för flera veckors sommarsemester.Handlare Madsens 19-åriga dotter Amanda är inte glad över att behöva tillbringa semestern med sina föräldrar och planerar att rymma. Den nya kökspigan Fie blir snabbt befordrad till hotellvärd vilket inte ses med blida ögon av de andra i personalen och de bestämmer sig för att motarbeta henne.

Bild: Danska TV2.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *