James Francos As I Lay Daying På DVD

Det blir allt vanligare att vissa filmer hoppar över biografen och går direkt till hemmabiomarknaden. Lasse Hallströms “Safe Haven” gjorde det och så även kommande dramat “As I Lay Dying“, som får DVD premiär den 7 maj 2014 och Noble Entertainment distribuerar.

As I Lay Dying handlar om Familjen Bundren som lever på landsbygden i den amerikanska södern och när mamman i familjen dör vill de hedra henne och uppfylla hennes sista önskan; att bli begravd där hon en gång föddes. Med en mula och en vagn tillbringar de nio dagar tillsammans med att dra kistan mot målet och man stöter på många hinder och tvingas även kämpa mot personliga demoner. Filmen regisseras av talangfulle James Franco, som även spelar Darl Bundren i filmen. I övriga roller namn som Richard Jenkins, Logan Marshall-Green och Danny McBride.

Men innan vi tar en tid på filmklippet vill jag berätta att den här intressanta historien bygger på William Faulkners(1897-1962)klassiska roman från 1930. Den svenska titeln lyder Medan Jag Låg Och Dog och den gavs ut 1948. Berättelsen är Faulkners femte bok, och den klassas ofta som en av 1900-talets bästa romaner. Han hävdade dessutom att han skrev den på endast 6 veckor utan att ändra någonting. Boken berättas av 15 olika karaktärer genom 59 kapitel, så det ska onekligen bli spännande att se hur man lyckas med adaptionen till film.
Faulkner behandlar ofta den amerikanska söderns problem i sina romaner: förfallet, rasproblemen och arvet från det amerikanska inbördeskriget. 1949 nådde karriären en höjdpunkt då han vann Nobelpriset i litteratur.

As I Lay Dying premiärvisas på Cannes filmfestival i maj 2013 och nu får vi den äntligen på DVD. Nu trilern, där sällskapet bland annat kämpar mot naturen och sig själva för att nå slutmålet i Jefferson…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *