Mad Men Säsong 5

Efter månader av förhandlingar har TV bolaget AMC och skaparen av Mad Men, Matthew Weiner enats om en fortsättning för Don Draper och reklammakarna på Sterling Cooper. Fans av serien (jag viftar hejvilt) kan nu se fram emot ytterligare två säsonger. Avsnitt ett av säsong fem planeras sändas 25 mars 2012 i USA. Vi lär ju få vänta ytterligare några månader innan vi har den på television här i Sverige. Förhoppningsvis är man snabba ut med säsong 5 på dvd också så att vi kan avnjuta “pärlan” i lugn och ro utan reklamavbrott var tionde minut. Enligt tidigare plan ska det även komma en avslutande sjunde säsong vilket gör att vi kommer att ha totalt cirka fyrtio nya avsnitt att längta till.
Jag har skrivit om serien i ett tidigare inlägg här.

Synopsis i korthet om ni inte sett serien:

“USA 1960, det är en gyllene tidsålder. Kvinnorna hade precis bara börjat frigöra sig. Lugnande mediciner och preventivmedel är på frammarsch. Och god etik, rökfria miljöer, sexuella trakasserier och etnisk mångfald hör till framtiden.
I centrum för handlingen hittar vi Don Draper (Jon Hamm) och hans arbetskollegor på Sterling Cooper Advertising Agency. Draper är det största namnet i reklamvärlden och en lika stor kvinnorkarl. Samtidigt som han går från styrelserum till sovrum kämpar Draper för att hålla sig kvar på toppen. Vem du är och vad du tycker spelar ingen roll. Det handlar bara om hur du säljer sanningen.”

Mad Men har betyget 8,9/10 på IMDB och har vunnit 14 Emmys och 4 Golden Globe.
Distributör: Noble Entertaiment.
Trailer


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *