Insidiouis Chapter 2 Bluray

Jag har tittat igenom Universal-Sony Pictures release av “Insidious Chapter 2“, uppföljaren till “Insidious”. När Insidious kom 2010 skapade den kalla kårar efter ryggraden på biobesökarna och ekonomiskt gjorde den även bra i från sig, därav uppföljaren. Men innan vi går in på den, kan vi för ordningens skull dra handlingen i ‘ettan’ i stora drag. Paret Josh och Renai har köpt hus och flyttar dit med sina tre barn. En av sönerna råkar ut för en olycka på vinden och hamnar på sjukhus och när han efter några månader får komma hem för att vårdas i hemmet, inträffar en rad oförklarliga och skrämmande händelser. Paret Lambert börjar misstänka att huset är hemsökt av demoner.

Insidious lyckades skapa den riktiga skräckatmosfären med en hel del överraskningseffekter, så förväntningarna på en bra uppföljare var relativt höga när jag satte mig ned för en stunds förmodad kallsvett. Nu ska gåtan få sin lösning och familjen Lambert ska försöka avslöja den mystiska hemligheten från barndomen som har satt dem i kontakt med andevärlden på ett farligt sätt. Nu kan man ju se Chapter två helt fristående, men det är en klar fördel om man sett ettan innan, för att hänga med i svängarna. Insidious Chapter 2 börjar helt okej och är aningen skrämmande, men sedan går det utför. Det blir förutsägbart och orealistiskt med flera ologiska skeenden. Manuset har man inte lyckats med här och dialogen är stundtals löjeväckande. Jag tycker det är snudd på magplask och ända anledning till att se denna uppföljare är att man är nyfiken på hur det går. Det blir 2/5 i betyg och jag hoppas att det stannar med två filmer. Men i och med att det är Saw teamet som ligger bakom även Insidious, är risken stor att det blir uppföljajre på uppföljare. Av Blurayutgåvans extramaterial är det bakom kulisserna som är mest intressant.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *