Norska Thrillern Pionjär

Norsk film har tagit sig rejält på senare år och filmer som “Max Manus” och “Kon-Tiki” gör att man numera har högt ställda förväntningar. Huruvida nedanstående film blir en succé eller kanske en djupdykning, återstår att se…

Uppe på biograferna nu är norska thrillern “Pionjär” som centrerar kring början av den norska oljeboomen på 80-talet. Stora fyndigheter av olja och gas finns på den norska kontinentalsockeln och de norska myndigheterna vill föra dem i land via en pipeline på 500 meter. Yrkesdykaren Peter är besatt av att vara förste man ned på botten. Han har den disciplin, styrka och äventyrslusta som krävs för att ta sig an världens mest farliga uppdrag. En tragisk olycka vänder dock upp och ned på allt och skickar Peter på en resa där han får svårt att avgöra vem som drar i trådarna. Ju närmare Petter kommer sanningen, desto mer går det upp för honom att även hans eget liv är i fara.

Pionjär regisseras av Erik Skjoldbjærg som tidigare gjort Insomnia. Jag har inte sett filmen ännu, det får bli framöver. Här är i varje fall trailern…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *