This Is The End Bluray

Jag har tittat igenom Sony Pictures Blurayutgåva av “This Is The End“, som nyligen haft release. Evan Goldberg och Seth Rogen har skrivit manus och regisserar sina kompisar som består av bland andra, Jonah Hill, James Franco, Jay Baruchel, Michael Cera, Emma Watson, Craig Robinson och Jay Baruchel.

Handlingen är relativt simpel: Jay Baruchel befinner sig i LA på besök hos kompisen Seth Rogen och de bägge bestämmer sig för att gå på fest hos James Franco i hans nybyggda hus. Där partas det på ända tills en kraftig ‘jordbävning’ får alla att fly fältet. Kvar blir bara det innersta kompisgänget. Till slut går det upp för dem att jordens undergång står för dörren och apokalypsen är på gång. Djävulen har trätt ned till jorden och bara de renhjärtiga kan få ‘frälsning’ och sugas upp av en blå stråle till himmelriket. Fångade i Francos hus är katastrofen i full gång utomhus och ödelägger hela Los Angeles. Världen faller samman, matlagret krymper och cellskräcken trycker på, vilket leder till att gängets vänskap sätts på prov. Till sist sker det oundvikliga, man blir tvungen att lämna huset för att konfrontera sitt öde och samtidigt inse den sanna betydelsen av orden vänskap och försoning.

)

Jag är ingen större fan av Seth Rogen, jag tycker han är en överskattad ‘flumniss’ skådis, och ja, han röker på i den här filmen också. Fast här är han faktiskt emellanåt riktigt rolig och hela filmen vilar tungt på det faktum att alla spelar sig själva och driver hejdlöst med varandra. Självironin står som spön i backen och värst ut råkar Michael Cera som förses med rejäl töntstämpel och försvinner spetsad ut ur handlingen. Det finns några roliga scener och gags i This Is End och bäst tycker jag att exorcismen av Jonah Hill, som blivit besatt, är. Dialogen är inte oäven och det gör en hel del bibliska syftningar och det paroderas på några andra filmer inom skräckgenren. Men som hel spelfilm håller det inte hela vägen, det blir lite för mycket av det goda, för man spar verkligen inte på krutet. Hade This Is The End bestått av bara okända skådespelare hade det slutat med ett magplask och en rejäl dussinfilm. Nu blir det okej, men inte mer, tack vare att filmen vilar på den härliga självironin som skapas. Roligast i hela filmen är absolut Jonah Hill och Craig Robinson

Betyget blir godkänt, en svag 3/5. Extramaterialet är digert med Gag Reel Deleted Scenes, Line-O-Rama, Meta-Apocalypse, Party Time, The Cannibal King, Let’s Get Technical, The Making of “The Making of Pineapple Express 2”, Jay & Seth vs. The Apocalypse – The Original Short. Ljudet är DTS HD – Master Audio, Bild: Widescreen (1.78:1), HD 1080p. Speltid: 107 minuter.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *