Cold Comes The Night Bluray

Jag har tittat igenom Sony Pictures nyligen utgivna blurayutgåva av dramathrillern “Cold Comes The Night“. I huvudrollerna ser vi brittiskan Alice Eve som klättrar på karriärstegen i Hollywood i allt snabbare takt, samt Bryan Cranston, som alla känner igen från “Breaking Bad“.

Alice Eve spelar här Chloe, en ensamstående mamma som driver ett halvsunkigt hotell på den amerikanska vischan. Klienterna består oftast av resande samt en och annan av ortens unga prostituerade, som tar sina kunder till hotellet. Chloe bor även själv på hotellet med sin lilla dotter och det är ingen bra uppväxtmiljö för ett barn. Det tycker inte de sociala myndigheterna heller, som ger henne två veckor på sig att hitta en annan miljö för dottern, annars kommer hon bli bortadopterad.

Hotellverksamheten är inte direkt lukrativ och Chloe får kämpa med att få ekonomin att gå ihop. En dag dyker en pickup med två män upp på hotellet och de bägge männen hyr in sig i varsit rum över natten. Yrkesbrottslingen Topo(Bryan Cranston) är svårt synskadad och är tillsammans med sin kumpan och ledsagare på väg för att lämna en väska full med pengar till en maffiaboss och behöver vila innan de fortsätter resan. Under natten plockar kumpanen upp en prostituerad på rummet för att ha lite kul. Det blir bråk, vilket leder till att kumpanen blir knivstucken till döds. Polisen kommer till hotellet och beslagtar pickupen, där väskan med pengarna är gömd.

Synskadae Topo tar nu Chloe som gisslan och hotar att döda dottern om hon inte hjälper honom att få tillbaka väskan med pengarna och man ger sig iväg i bil, med Chloe som förare och ledsagare, för att försöka hitta pickupen. Naturligtvis blir det ingen problemfri jakt och det finns fler som behöver lite extra cash, bland annat stadens lokale polis Billy.(Logan Marshall-Green)

Cold Comes The Nigt är en ojämn film som titt som tätt snuddar nära B filmsträsket. I bland trampar man igenom med ett magplask, mycket beroende på ett dåligt bearbetat manus. Men rätt vad det är blir det riktigt spännande. Förutom greppet med en synskadad brottsling som behöver assistans för att begå brott, så är filmen ganska klichéartad och vi har sett det här många gånger förut. Ett plus i kanten blir det för att utgången är förhållande oviss ända mot slutscenerna. Dessutom visar det sig att även en färhärdad psykopatisk brottsling kan ha lite uns heder och att en väska med pengar är finfint om man driver ett nedgånget hotell på ruinens brant.

Betyget blir en 3/5, mycket tack vare att Alice Eve levererar hela vägen och att det bitvis, som sagt, är rejält spännande. Men det är en svag trea och filmen duger bara om man inte hittar något annat att se, eller inte har något annat för sig i 90 minuter, sedan är den glömd. Med ett bättre manus hade Cold Comes The Night kunnat bli en riktigt bra rulle, här slarvar man bort en inte oäven filmidé.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *