Optimisterna – Livsbejakande Norsk Dokumentär

Norska dokumentären “Optimisterna“, signerad regissören Gunhild Magnor, är en livsbejakande och inspirerande historia som visar att livet kan vara meningsfullt och roligt långt upp i åren. Folkets Bio distribuerar den här pärlan och den 4 april 2014 och framåt kan vi se den på bio.

Optimisterna är ett ovanligt volleybollag från Hamar i Norge. Laget består av kvinnor mellan 66 och 98 år som har tränat tillsammans i 40 år. 98-åriga Goro är volleybollagets drottning. Med sin viljestyrka, sin livslust och sina lila Converse är hon en inkarnation av lagets filosofi. Nu börjar de tröttna på att bara träna. De vill spela en riktig match och ryktet säger att det finns ett svenskt herrlag där den äldste bara är 90 år. Krutgubbarna är med på noterna och för Optimisterna blir det en oförglömlig resa och en storslagen landskamp mellan Sverige och Norge och mellan kvinnor och män.

Vi följer Goro och resten av laget på och utanför volleybollplanen – från det ögonblick de väljer att möta de svenska Krutgubbarna, genom matchförberedelserna som rör allt från intensiva träningspass till teambuilding-virkning…
Powered by Preview Networks


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *