Annie I Modern Tappning

Amerikanska musikalen Annie, från 1977 har filmatiserats tidigare. 1982 kom den första filmen om barnhemsflickan Annie i regi av legendaren John Huston och den nominerades till 2 Oscars. 1999 gjordes även en TV film med Kathy Bates och Victor Garber i rollerna. Ursprungsberättelsen utspelar sig i 1930-talets Amerika under depressionen och i centrum står Annie, en liten föräldralös flicka som försöker fly från barnhemmet, med den sturska föreståndaren Miss Hannigan, och adopteras av en gammal sträng miljonär, Oliver Warbucks.

Under produktion nu är tredje filmen om “Annie” och den kommer vi få se resultatet av vid jultid här i Sverige, med premiär den 19 december 2014. Det vi bjuds på är en uppdaterad historia som utspelar sig i modern tid, där musiken i filmen är av hip-hop stuk. Som Annie ser vi lilltjejen Quvenzhané Wallis, som gjorde sådan succé i “Beasts of the Southern Wild“, en film som hon Oscarsnominerades för. I rollen som barnhemsföreståndarinnan Miss Hannigan agerar Cameron Diaz och Jamie Foxx är Benjamin Stacks, en affärsman med politiska ambitioner, som tar Annie under sina vingars beskydd. Will Gluck står för regin och här kan vi få en liten hint av vad det hela går ut på…


Sony Pictures.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *