Trista Nyheter För Fans Av TV Serien THe Paradise

Många svenskar följde brittiska kostymserien “The Paradise” när SVT sände första säsongen förra året. Serien bygger på Émile Zolas roman Au Bonheur des Dames, men här tilldrar sig handlingen i Newcastle 1875 och det allra första varuhuset i norra England, The Paradise. Dit kommer Denise, flickan från landsbygden och hon får så småningom anställning i varuhuset. Sedan leder det ena till det andra och det uppstår en rejäl fling mellan Denise och varuhusets ägare John Moray, som lämnar sin blivande fru Katherine väntandes vid altaret.

Säsong 2 har nyligen visats i Storbritannien och när SVT tänker sända den är ännu inte klart, men troligtvis till hösten. Men sedan är det slut med The Paradise för alltid och BBC One som producerar serien stänger alla dörrar och meddelar att serien läggs ned. Tittarsiffrorna hade blivit sisådär, utan att vara katastrofala. Man nådde runt 5 miljoner tittare varje avsnitt, men som jämförelse kan nämnas att Downton Abbey lockar närmare 12 miljoner britter till TV soffan. Men nu säger BBC One att det i första hand inte är vikande tittarsiffror som är anledningen till nedläggningen av den i Sverige så populära serien, utan att det görs för att få plats för flera nya perioddramaserier. En ny serie på gång är The Ark, som utspelar sig under första värlskriget och centrerar kring ett fältsjukhus vid franska kusten.

Men för The Paradise är det i och med säsong 2 nu alltså tack och adjö. Trist tycker jag som anser att serien har stor potential, men som tur är finns The Paradise utgiven på DVD. Man kan även roa sig med att leta runt på Cinemaholics, där finns massor om The Paradise.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *