June Squibb Är Fantastisk i Alexander Payne’s Nebraska

I Alexander Payne’s drama Nebraska bjuds det på excellenta skådespelarinsatser där Laura Derns pappa, Bruce Dern levererar som tjurskallen och smått alkoholiserade gamlingen Woody Grant som tror sig ha blivit miljonär. Grand old ladyn June Squibb 84 år gammal gör här sin livs roll som Woodys fru Kate Grant som vid första anblicken ser ut att vara en gammal gullig farmor från västern, men som i själva verket är totalt utan filter. Hon pratar skit bakom ryggen på andra kvinnor, säger vad som faller henne in och vart annat ord är fuck.

Det hade varit trevligt om man premierat tanten med en Oscar i natt, men konkurrensen var ju stenhård. Det intressanta med June Squibb är att hon startade filmkarriären sent i livet, 61 år gammal 1990. Ni kan se henne i full fart i klippet nedan.

Ni kan läsa mer om Nebraska här, som är en film full med sköna karaktärer och underbart välskriven dialog och handlingen i korthet kan ses om roadtrip där Woody tror sig vunnit pengar på lotteri och tillsammans med sonen(Will Forte) beger sig till Montana för att göra anspråk på pengarna…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *