Blir Det En Oscar För Cate Blanchett I Natt?

En av mina absoluta favoritskådespelerskor, australiensiskan Cate Blanchett spås kamma hem sin andra Oscar när Oscarsgalan går av stapeln i natt, svensk tid. Blanchett som 2005 vann en Oscar för sin roll som Katherine Hepburn i storfilmen “The Aviator“, höjs till skyarna för sin prestation i Woody AllensBlue Jasmine“. Hon har redan vunnit en Golden Globe och en BAFTA och natten som var vann hon Independent Spirit Film Awards. Konkurrensen i klassen bästa skådespelerska i en huvudroll är stenhård och hon utmanas av Judi Dench, som hon kamperade ihop med i “Notes Of A Scandal“, men den hårdaste fighten får hon nog gå mot Meryl Streep, som är fullkomligt enastående i “En Familj“. Andra utmanare är AmyAdams och Sandra Bullock.

Vill ni förstöra en god natts sömn genom att se överbetalda Hollywoodstjärnor ha firmafest, så kan ni följa Oscarsgalan på kanal nio med start 23.00. Själv väntar jag till i morgon och femmans sammandrag 22.55. Personligen tycker jag det skulle vara kul om Judi Dench vinner sin andra Oscar i natt, men jag håller som sagt även tummarna för Cate Blanchett, som vid det här laget börjar bli less på att snofsa upp sig, borsta hår och bära rena kläder, se här…

Fotnot: Bilden på Cate Blanchett har jag fått av Image.net och är från SAG Awards som hon också vann.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *